Spel för vuxna

Vi vuxna tycker att det är precis lika roligt med spel som barn och ungdomar. Dom säger att vi alla har barnasinnet kvar – och det gäller bara att plocka fram det! Det finns ju olika kategorier av spel och ska vi först gå in på brädspel så finns det hur mycket som helst att välja på. Det verkar som om brädspel aldrig blir omodernt och det kommer nya spel på marknaden hela tiden. Men klassiker som schack eller backgammon är lika populärt idag. Och vem har väl inte någon gång spelat monopol?

Spännande spel för allmänbildade

Frågespel för vuxna är trevligt. Det är alltid spännande att testa grannens allmänbildning i ett vänskapligt spel. Ett spel som har fått väldigt bra recensioner på senare år är Speak out. I detta spelet ska spelarna läsa upp en text man blir tilldelad och dom andra ska tolka det man säger. Verkar kanske enkelt, men där är ett krux. Innan man läser ska man nämligen sätta ett munstycke i munnen som öppnar din mun för fullt. Försöka att prata med detta munstycke i munnen, det är inte lätt. Det är det som är grundtanken till en hysteriskt rolig afton där det garanterat blir många skratt. Laget som gissar rätt på det man försöker säga flest gånger vinner.

Spel efter tillställning

Ett annat spel som är värt att nämna är beer-pong. I detta spel som härstammar från USA ska man placera ut muggar med öl eller annan dricka på ett bord. Gärna i en pyramidform. Man spelar i lag eller två mot varandra. Man ska försöka att kasta en pingisboll i glaset med dricka, klarar man det ska motståndaren dricka upp det glaset. Roligt och fartfyllt och kan fort bli en höjdpunkt på förfesten.

Charad-spel är kul, det är spelet där du inte har lov att prata men ska ända få din medspelare att förstå vad du säger. Det kan bli mycket gester och kroppsrörelser och här gäller det att inte vara blyg. Det finns olika varianter av charad-spel men det vanligaste är nog att spela mot varandra i lag. Det man ska försöka att förklara kan man läsa på korten som finns i spelet. Idag finns det också appar man kan lasta ned för charad-spel med förslag på det man ska försöka att förklara utan ord.

Bingobricka

Bingospel

Vi vuxna älskar att spela bingo, det är supersocialt och spelet har enkla regler som alla förstår. Detta spel där en ropar ut nummer och man ska få en rad eller ett mönster på sin bricka med tal. Då ropar man BINGO. Ett bingospel kan man få tag på i en leksaksaffär eller en nätbutik. Eller varför inte göra ett själv. Har man en printer hemma finns det bingokort man kan lasta ned och skriva ut. Nummer kan man enkelt dra med en nummergenerator som man kan lasta ner på sin mobil. Eller vill du köra old style kan pingisbollar med nummer på fungera fint. Lägg alla bollarna i en skål så kan man turas om att dra.

I bingo så handlar det alltså om att markera dom nummer på sin bricka som ropas ut. Får man då en rad så har man bingo. Man kan spela bingo med 75 eller 90 bollar och bägge varianterna är vanligt. Det kan vara roligt att skramla ihop en liten summa pengar och köpa lite roliga vinster för. Det sätter lite piff på spelet.

Bingo kan också spelas online idag. Det är minst lika roligt och spännande att spela bingo online. Dom flesta spel-sajter som finns idag har bingo som ett av dom spel man kan välja på sajten. Det finns självklart alla klassiska bingospel. Men det som är så roligt med nätspel är alla nyheter som kommer med jämna mellanrum. Har man en favoritbingo så ligger man i farozonen för att fort skaffa sig en ny favorit. Självklart så bestämmer man om man vill spela för pengar eller ett av dom många gratis alternativ som finns.

Spel av alla slag roar, liten som stor och det är ju ofta det arrangeras quiz på många pubar runt om i detta långa land. Det är socialt att spela spel och det finns nog en liten tävlings-människa i oss alla. Det ligger i våran natur och varför då inte göra som Michael Jordan sa; Just play. Have fun. Enjoy the game.